Mantelzorg en persoonlijke verzorging
Door medische studenten

Mantelaar, ondersteunende mantelzorg

Het zorgen voor een ander. Voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar mantelzorger zijn is intensief. Soms is er meer zorg nodig dan de geïndiceerde zorg. Mantelaar helpt u daarbij. Zij koppelt medische studenten aan senioren. Deze studenten verrichten lichte zorgtaken (toilet bezoek, steunkousen e.d.) of hulp bij praktische zaken. Daarnaast is er ruimte voor een wandeling, koffie drinken of een praatje.

Dementiezorg

De zorg voor dementerende is intensief en beslaat vaak een lange periode. Gemiddeld 5 jaar lang, 20 uur per week. Mantelaar heeft inmiddels ruim 6 jaar ervaring met dementiezorg.

Nachtzorg

De door Mantelaar bemiddelde studenten kunnen 2 à 3 keer per nacht wakker gemaakt worden voor benodigde zorg. Het is een slaapdienst, géén waakdienst. Het nachttarief is geldig van 22.00 tot 07.00 uur.

24-uurszorg

Via deze zorg wordt u als mantelzorger 24 uur ontlast of kunt u zelfs op vakantie. Uw naaste is in goede handen bij de zorgstudenten.

Hoe werkt het?

Mantelaar komt voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij de u thuis. Zij koppelt de meest geschikte studenten. De studenten zijn hoogopgeleid en volgen zorggerelateerde studies. Alle studenten zijn in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag en een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. Klik hier om de bevoegdheden van de studenten te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Mantelaar. Meer informatie vindt u ook in de folder van Mantelaar. 

 

Lees hier het mooie verhaal van Ellen Tak die ineens mantelzorger van haar moeder werd. 

Vergoedingen

Mantelaar wordt vergoed uit het PGB en is uiteraard ook particulier af te nemen.

Wanneer u bent verzekerd bij VGZ, Univé, Zilveren Kruis, IZZ, IZA, UMC, Zorg en Zekerheid, Prolife of Interpolis dan is de kans groot dat Mantelaar volledig wordt vergoed om de mantelzorger te ontlasten. OHRA, Nationale Nederlanden, CZ en Menzis vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. 

Wordt Mantelaar niet vergoed, dan krijgt u met uw CareynKaart 5% korting op de tarieven. Neem contact met hen op om uw situatie te bespreken.

Kijk hier voor meer informatie over de vergoedingen bij zorgverzekeraars. 

Tarieven

  • Dagtarief (van 7.00-22.00 uur): vanaf € 40,35* per uur
  • Nachttarief (van 22.00-7.00 uur): vanaf € 30,27* per uur
  • 24-uurs tarief: vanaf € 28,25* per uur

*de 5% korting voor leden gaat hier nog vanaf. Heeft u een indicatie heeft dan zijn de tarieven excl. BTW.

LET OP: de minimale afname is 3 uur.

Aanvragen

Wilt u gebruik maken van Mantelaar? Klik op de knop 'aanvragen'. Log in om de aanvraag te doen. Of neem contact op met onze klantenservice op 088 - 123 99 88.

Word lid

  • Persoonlijk advies op maat
  • Bemiddeling naar gerenommeerde partners
  • Altijd korting op het gehele aanbod
  • Gratis deals
Direct aanvragen Meer informatie