Beter slapen

Beter slapen

Feit: wij brengen een groot deel van ons leven door in bed. Om overdag goed te kunnen functioneren, is een goede nachtrust dus erg belangrijk. Maar wat als lekker slapen niet goed lukt en u uren naar het plafond staart. Er zijn veel factoren die een goede nachtrust kunnen verstoren. Leest u mee?

Oorzaak al bekeken?

Van een korte onrustige nacht wakker wordt vermoeid én neemt de kans op b.v. hart- en vaatziekten en diabetes toe. Het is dus van belang om te kijken waar de oorzaak ligt en wat u eraan kunt doen. Meer info? Lees de Veelgestelde vragen.

Gratis Bedbodemcheck

Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op het geheugen en de concentratie. Toch kan het zo zijn dat u minder diep slaapt als u ouder wordt. Meer comfort in de slaapkamer kan een oplossing zijn. De hoogste tijd om eens stil te staan bij de volgende vragen:

 1. Kan ik makkelijk in en uit bed stappen?
 2. Kan ik het bed makkelijk opmaken?
 3. Word ik wakker met pijn aan rug, schouders, nek of heupen?
 4. Draai ik veel in mijn slaap?

De slaapadviseurs van Medipoint vertellen u graag meer over deze onderwerpen. De slaapadviesdagen in de winkel van Medipoint gemist? Helemaal niet erg, u kunt ook een afspraak maken voor slaapadvies bij u thuis. Tijdens een gratis en vrijblijvende bedbodemcheck (t.w.v. € 59,99) komt er een slaapadviseur thuis langs en controleert of uw bed nog genoeg ondersteunt. Samen kijkt u naar de huidige situatie, en bespreekt wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Plan uw afspraak op medipoint.nl/bedbodemcheck en profiteer van het speciale ledenvoordeel.

Tips, cursussen en vergoedingen via uw zorgverzekeraar

Bent u aanvullend verzekerd bij CZ, Zilveren Kruis, VGZ of Zorg en Zekerheid, dan kunt u (afhankelijk van uw polis) in aanmerking komen voor een vergoeding voor een cursus Beter Slapen.

Zorgverzekering CZ

Slaap is belangrijk voor uw herstel, immuunsysteem en concentratie. Maar hoe goed slaapt u eigenlijk? Met de online slaaptest weet u het binnen 2 minuten. En krijgt u meteen tips voor een betere nachtrust, zoals mindfulness oefeningen of online cursussen.

De voordelen van de slaaptest:

 • De slaaptest is 100% anoniem. CZ krijgt uw gegevens niet te zien.
 • Snel inzicht in slaapkwaliteit.
 • Slaapt u voldoende? Met de slaaptest weet u het binnen 2 minuten.
 • Tips om beter te slapen.
 • Aan het einde van de test krijgt u persoonlijk advies om beter te kunnen slapen.

Doe hier de test. 

Zorgverzekering Zilveren Kruis

Moeite met in slaap komen? Of wordt u midden in de nacht vaak wakker? Meld u dan nu aan en ontvang iedere week een e-mail met handige tips en inspiratie. Zo gaat u in kleine stappen aan de slag om uw nachtrust te verbeteren.

Stappenplan in 5 weken:

Week 1: Waarom slapen we eigenlijk?
Week 2: Wanneer heeft u een slaapprobleem?
Week 3: Zo ziet de ideale slaapkamer eruit
Week 4: In slaapmodus komen
Week 5: Een goed slaapritme
Week 6: Tools voor een goede nachtrust

Meld u hier aan. 

Zorgverzekering VGZ

Heeft u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt? Dan heeft u extra vergoedingen in uw preventiebudget. Bijvoorbeeld voor een leefstijlprogramma, een cursus voor mentale gezondheid of beter slapen.

Beter slapen met de Somnio slaaptherapie

Heeft u last van slapeloosheid? En wilt u het liefst vandaag nog aan de slag gaan om eindelijk een goede nachtrust te krijgen? Met de Somnio Slaaptherapie pakt u uw slaapproblemen structureel aan. Met Somnio Compact werkt u in 4 weken tijd aan een optimaal slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving.

Klik hier voor meer informatie. 

Zorgverzekering Zorg en Zekerheid

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen is er een vergoeding voor de slaapcursus Somnio. Somnio Online Slaaptherapie helpt u om beter te slapen zonder pillen en middeltjes. Onder begeleiding van een ervaren slaapconsulent verbetert u uw slaappatroon binnen enkele weken. U krijgt praktische adviezen gericht op uw slaapomgeving, slaapgedrag en gedachten rondom slaap. U volgt de therapie via de website, gemakkelijk vanuit thuis.

Kijk voor meer informatie. 

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan zeker. 

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

 • Voor slechts € 24,95 per jaar
 • Korting op alle diensten en (zorg)verzekeringen
 • Gratis loophulpmiddelen te leen
 • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant