Opticien aan huis

Opticien aan huis

Thuis een bril uitzoeken. Klinkt comfortabel. En weet u: dat is het ook. De opticien aan huis komt graag bij u langs met een uitgebreid brillenassortiment. U krijgt dezelfde service als in de winkel en met de CareynKaart krijgt u korting op de bril. Bovendien betaalt u geen voorrijkosten.

Opticien aan huis?

De gekwalificeerde opticien komt met professionele apparatuur bij u thuis. Daarnaast heeft hij een assortiment brillen bij zich. Voor (zeer) slechtziende mensen kan een Low Vision specialist worden ingeschakeld. Meer info vindt u hieronder bij Veelgestelde vragen.

Voordeel met uw CareynKaart

  • Huisbezoek met professionele oogmeting;
  • Grote keuze uit monturen in verschillende prijsklassen;
  • 15% korting op monturen, glazen en materiaalkosten;
  • 15% korting op materiaalkosten bij reparaties;
  • Bijstellen van uw bril en uitvoeren van kleine reparaties;
  • Informatie over de vergoeding van uw zorgverzekering.

Hoe werkt de onderstaande aanvraag? Makkelijk, u leest het hier.

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het nog eens of neem contact op met onze klantenservice op 088 - 123 99 88 of via het formulier.

Helpblok afbeelding CareynPlus-Persoonlijke verzorging thuis-Opticien aan huis-header

Inloggen en dienst aanvragen

U dient eerst in te loggen voordat u deze dienst kunt aanvragen.

Veelgestelde vragen

Nadat u zich bij CareynPlus heeft aangemeld voor een bezoek aan huis neemt een medewerker van de Nederlandse Huisopticiens contact met u op voor het maken van een afspraak. Bent u alleen dan is het prettig als er bij het bezoek iemand aanwezig is zoals familie, een vriend of vriendin of de buurvrouw. Dit kan fijn zijn bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een montuur. De opticien komt bij u thuis met een brede collectie brillen. Er zijn monturen in verschillende prijsklassen, verschillende stijlen - van modern tot klassiek – en diverse materialen, van kunststof of titanium.

Ja, de Nederlandse Huisopticien komt in heel Nederland.

Het eerste bezoek aan huis

Als de opticien voor de eerst keer bij u thuis komt dan bespreekt hij met u uw geschiedenis met betrekking tot uw ogen. De opticien meet daarna eerst uw bestaande sterkte van de bril door. Indien nodig kijkt de opticien met een oogspiegel (skiascoop) in het oog om te kijken of er bijvoorbeeld staar aanwezig is. U voelt hier verder niets van. De skiascoop kan ook ingezet worden voor personen die niet aan kunnen geven wat ze zien. Denk hierbij aan mensen die dementerend zijn of na een CVA een spraakprobleem hebben.

De oog(druk)meting

De oogmeting zelf zal door de opticien gedaan worden met een pasdoos. De meeste mensen kennen dit nog van vroeger. Een bril waarin lensjes gewisseld worden om de juiste sterkte uiteindelijk te bepalen. Dit lijkt wellicht achterhaald maar is altijd nog de meest secure manier van meten. In de winkel doet men precies hetzelfde maar dan zitten deze lensjes in een groot apparaat die niet mee te nemen is op locatie. Vervolgens checkt de opticien uw oogdruk. Met een klein apparaatje valt er een pennetje op uw ooglid en op deze manier kan er een eventuele verhoogde druk waar worden genomen. Wanneer dit zo blijkt dan krijgt u een doorverwijzing naar de oogarts. De oogdrukmeting is ook geheel pijnloos. Wanneer alle waardes zijn bepaald, dan kunt u besluiten om nieuwe glazen in uw bestaande bril te laten zetten of misschien nog leuker, een nieuwe bril uit te zoeken!

Het tweede bezoek aan huis

Wanneer u een bril besteld heeft, dan wordt er na 2 à 3 weken een tweede afspraak gemaakt voor de aflevering van uw bril. De opticien heeft een mobiel pinapparaat en er kan na overleg ook anders betaald worden. Uiteraard komt de opticien van de Nederlandse Huisopticiens ook bij u langs als later blijkt dat uw bril nog niet helemaal lekker zit.

Voor (zeer) slechtziende mensen kan een Low Vision specialist worden ingeschakeld (alleen bij de Nederlandse Huisopticien). Deze helpt bij de aanvraag van een handloep (met of zonder verlichting), tafelloep, cameraloep (voor aansluiting op de tv) en bijvoorbeeld een spraaksynthesizer (sprekende computer die tekst scant en spreekt). Low Vision apparatuur wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraars.

De opticien is aangesloten bij de meeste zorgverzekeraars. Welke vergoeding u krijgt hangt af van het door u gekozen aanvullende pakket en is na te vragen bij de opticien.

Nee, de opticien biedt geen contactlenzen. 

Word lid van CareynPlus

Van een gezellig avondje uit, een onbezorgd dagje weg en een pedicurebehandeling thuis tot een fris schoon huis of gratis krukken lenen. Al dat en meer biedt het lidmaatschap van CareynPlus.

  • Voor slechts € 24,95 per jaar
  • Korting op alle diensten en (zorg)verzekeringen
  • Gratis loophulpmiddelen te leen
  • Voordeel & leuke acties
Ja, ik word lid
Infoblok afbeelding Careynplus Leren Ouderen

Ook interessant